Firefox 4 Beta

M-a momit pagina de start Firefox (cea bazata pe Google) sa instalez Firefox 4 beta 11 pentru a testa noile optiuni si eventual ceva feedback 🙂 Am avut emotii ca va anula majoritatea addon-urilor pe care le foloseam in versiunea curenta (3.6) dar, din fericire, merge in paralel cu versiunea release, fara certuri.

De la prima deschidere mi-a cam placut: homepage-ul e redesenat si simplificat iar meniul e complet refacut ca o combinatie fericita intre interfata Opera, Chrome si tente de Internet Explorer 9. Efectul e completat de cleartype-ul implicit pe fonturile din pagina care face din nou ca Arial sa para un font fain 🙂

Toate optiunile rar folosite sau nefolosite au fost mutate intr-un meniu dropdown in dreapta sus si de remarcat noul sistem de notificari/alerte (gen Remember password) care devin mai evidente si mai intuitive, fata de ideea mostenita de la IE6 de bara in susul paginii si folosita pana la versiunea 3. O alta optiune cu care m-am obisnuit instant a fost afisarea in dreapta barei de adrese a link-ului peste care zaceam cu mouseul.

Cum nu am niciun addon instalat, la verificarile pe paginile pe care le stiam greoaie sau complex de randat optimizarile de performanta se cam vad. Totusi, cu 3 taburi deschise (pagini de complexitate medie, nu Gmail sau Facebook) ocupa deja un decent 140 mb ca proces.

De placut place, de testat ma acomodez, asteptand lansarea 🙂

This entry was posted in Devel and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.